Detay Projesi İçin Resmi Açın |
Osman Gazi Köprüsü geçiş ücreti ne kadar?
Osmangazi Köprüsü’nün yapımını üstlenen Otoyol A.Ş.’nin internet sitesinde araç sınıfları ve ücretleri belirtti. Buna göre tarife şöyle:
1’sınıf araçlar (Aks aralığı 3.20’den küçük 2 akslı araç) Osmangazi Köprüsü’nden geçerken 88.75 TL, 2 sınıf araçlar (Aks aralığı 3.20’ye eşit ve büyük 2 akslı araç) 141.95 TL, 3’üncü sınıf araçlar (Yere değen aks sayısı 3 olan veya çektiği araç ile birlikte yere değen toplam aks sayısı 3 olan araç) 168.60 TL, 4’üncü sınıf araçlar (Yere değen aks sayısı 4 veya 5 olan veya çektiği araç ile birlikte yere değen toplam aks sayısı 4 veya 5 olan araç) 223.60 TL, 5’inci sınıf araçlar ise (Yere değen aks sayısı 6, 7, 8 ve daha fazla olan araç) 282.15 TL ve 6’ncı sınıf araçlar ise (motosiklet) 62.10 TL ödeyecek.
Otoyol A.Ş. Osmangazi Köprüsü ile bağlantılı olan kendisinin yaptığı otoyollar için de ücret alacak. Osmangazi Köprüsü ile Yalova Altınova, Kılıç, Orhangazi ve Gemlik arasındaki yolları kullanarak bu 4 gişeden geçecek olanlar ayrıca ücret ödeyecekler. Osmangazi Köprüsü’nden çıkacak bir otomobil yaklaşık 2-3 kilometre uzaklıktaki Altınova gişelerinden çıktığında ayrıca 2.25 TL ödeyecek.
OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ NEREDE GÜZERGAHI NEDİR?
Kamuoyunda İstanbul-İzmir Otoyolu olarak tanınan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje, İstanbul'u Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa, Kütahya ve İzmir'e bağlayacak. Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan 38 milyon insanın yaşadığı coğrafyaya hizmet verecek projeyle seyahat süresi, İstanbul’dan Bursa'ya 1 saate, İzmir'e 3 saate, Eskişehir'e 2,5 saate inecek.
OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ DÜNYA DÖRDÜNCÜSÜ
252 metre kule yüksekliği, 35.93 metre tabliye genişliğine sahip, toplamda 2 bin 682 metre olarak planlanan köprünün orta açıklığının bin 550 metre olacağı ve dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü köprü olacağı belirtildi. Köprü bittiğinde 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere 6 şerit olarak hizmet verecek. Köprüde ayrıca bir de hizmet şeridi olacak.
Körfez geçiş köprüsü tamamlandığında, şu anda körfezi dolaşarak 2 saat, feribot ile 1 saat olan körfez geçiş süresi ortalama 6 dakikaya inecek. İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü 1.1 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştiriliyor. Proje tamamlandığında halen 8-10 saat süren İstanbul-İzmir yolunun 3,5 saate inmesi ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor.
OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ
Osman Gazi Köprüsü, Gebze - İzmir Otoyolu Projesi dahilinde Marmara Denizi'nin doğusunda İzmit Körfezi'nin Dilovası Dil Burnu ile Altınova'nın Hersek Burnu arasında yapımı süren asma köprüdür
OSMAN GAZİ KÖPRÜSÜ HARİTA DA GÖRÜNMÜYOR
Açılışından sonra yoğun ilgi gören Osman Gazi Köprüsü ile ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor. Köprüden geçmek için navigasyon kullanan sürücüler bazı haritalar da köprünün gözükmediğini bildirdi. Google Haritalar’da şu anda İzmir Körfezi üzerinden herhangi bir geçiş noktası görünmüyor, fakat Google'ın Türkiye ofisi güncelleme yapıldıktan sonra Osman Gazi Köprüsünün haritalarda görüneceğini belirtti.
OSMANGAZİ KÖPRÜ'SÜ ÖZELLİKLERİ NELER?
Toplam yatırım bedeli 9 milyar dolar olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan köprü sayesinde İzmit Körfezi 4 dakikada geçilebilecek.
Yap-işlet-devret modeliyle yapılan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dâhil), 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğunda olacak. İzmit Körfezi'nde otomobille mevcut yol kullanılarak 2 saate yakın süren güzergâh, köprü sayesinde 6 dakikaya indi.
Otoyolun tamamının, mevcut devlet yoluna göre mesafeyi 95 kilometre kısaltacak olmasının sağlayacağı avantajlar fizibilite çalışmalarında hesaplanırken, 8-10 saatlik mevcut ulaşım süresinin 3-3,5 saate inmesi ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörüldü.
Yorumlar
Yorum Gönder